- Úvod
- >>
- Pizza pece
- >>
- Pizza pece na plyn
- >>
- väčšia ako 50cm
- >>
- Ooni Koda 2 Max pizza pec na plyn
Ooni Koda 2 Max pizza pec na plyn
Ooni Koda 2 Max pizza pec na plyn
Pizza pec na pizzu, foccaciu, chlieb aj steaky pre 10 a viac ľudí /2 hodiny pečenia, vrátane prípravy pre 20 ľudí/.
Vďaka svojej veľkej 24" varnej ploche je Koda 2 Max doteraz najväčšou pecou Ooni,
ktorá je schopná upiecť 20" pizzu v newyorskom štýle, viacero píz naraz alebo dokonca celé jedlo. Dve nezávisle ovládané varné zóny umožňujú varenie vedľa seba pri rôznych teplotách. Predstavte si, že na jednej strane varíte hlbokú pizzu, zatiaľ čo na druhej vypaľujete 60-sekundovú neapolskú pizzu alebo na ľavej strane opekáte steaky, zatiaľ čo zeleninu varíte na ohni vpravo. Koda 2 Max obsahuje doteraz najpokročilejší plynový palivový systém. Plynová technológia™ Ooni G2 ponúka vysokú energetickú účinnosť a produkuje neuveriteľne rovnomerné teplo v celej rúre. Vytvára jedinečný zúžený plameň a je vybavená dvoma špeciálnymi ovládačmi na presnú reguláciu teploty.
Koda 2 Max má úplne nový digitálny teplotný snímač.
Poskytuje údaje z rôznych miest v rúre, takže presne viete, kedy je čas piecť. Snímač obsahuje aj dve teplotné sondy na kontrolu pečenia mäsa a dokonca sa k nemu môžete pripojiť cez Bluetooth a sledovať teploty počas prípravy cez Ooni aplikáciu.
- 24" varná plocha vám umožní piecť dve 12" pizze alebo tri 10" pizze súčasne
- Váha: 42,9kg
- Rozmery /š-v-h/ cm: 79,9 x 42,8 x 72,2
- Dve nezávisle riadené teplotné zóny umožňujú maximálnu všestrannosť pečenia
- Dostatočná výška pece ponúkajú dostatok priestoru aj pre zapekanie mäsa, alebo pečenie chleba
- 2 nezávisle ovládané plynové horáky vytvárajú jedinečné kužeľové plamene pre efektívne a rovnomerné pečenie
- Plynová technológia™ Ooni G2 dodáva rovnomerné teplo v celej rúre pre jednootáčkové pečenie pizze a maximálne jednoduché použitie
- Digitálny teplotný snímač/hub poskytuje okamžité údaje o teplote pece
- Obsahuje dve digitálne teplotné sondy
- Ooni Connect™ na synchronizáciu rúry s aplikáciou
- Upečiete pizzu už za 60 sekúnd
- Dosahuje maximálnu teplotu 500 °C
- Pripravené na pečenie za 30 minút (pri 400 °C)
- Palivo: Propán
Predĺžená záruka:
- 5 rokov /po regristrácii u výrobcu/
Obsah balenia:
- 1. Hlavné telo rúry Ooni Koda 2 Max
- 2. Kordieritové kamene na pizzu x2
- 3. Priezor rúry
- 4. Zadná noha
- 5. Predné nohy x2
- 6. Digitálny teplotný snímač a držiak Ooni Connect™
- 7. Tepelné sondy x2
- 8. Montážne pokyny
- 9. Regulátor a plynová hadica
- 10. Držiak zápaliek
- 11. Upevnenie (10 x skrutky M5)
- 12. Kľúč Torx
- 13. Batérie x 3
Ako bude pasovať pec na stôl Ooni Large:
- cesto si pripravte 24 hodín dopredu, čo nespotrebujete môžete skladovať až týždeň v chladničke
- ak dáte pec naplno, neodchádzajte, pizzu otočte o 180°C už po pol minúte
- k pizza peci si určite kúpte lopatu na sádzanie pizze, ale aj lopatu na otáčanie /ak nemáte pizza pec s otočným kameňom/
- na lopatu si dajte semolinu, alebo hrubú múku, hladká múka okamžite zhorí
- pec sa čistí kefou, kameň sa čistí pyrolýzou, t.z. stačí metlička, ak nechcete kefu. Čistíte samozrejme vychladnutú pec
- pizzu po vybraní nechajte odstáť a trocha ju pokvapkajte olivovým olejom extra virgine
- všetko čo sme sa naučili o pečení pizze nájdete v našich článkoch, kde nájdete aj recept na cestu na neapolskú pizzu, alebo sa zastavte u nás v showroome podebatovať o pečení pizze
RECEPT / POSTUP ako pripraviť dokonalé cesto na neapolskú pizzu:
1. Vždy začínate s vodou. Dáte to misky 600g vody a rozmiešate 30g soli, dokonale rozmiešate
2. Pridáte 10% múky čo znamená pri hydratácii 60%, 100g, teda celková dávka múky je 1kg. Rozmiešate a prídáte 2g droždia
3. Počkáte kým začne droždie pracovať a za stáleho miešania a miesenia postupne pridávate zvyšok múky až vyformujete cesto. Cesto sa po dosiahnutí teploty okolo 22°C prestane lepiť, len buďte trpezlivý
4. Nechajte 2 hodiny vykysnúť
5. Vytvarujete bochníky a necháte odpočívať 24hodín prikryté vlhkou utierkou na teplom mieste. Cesto, ktoré nevyužijete dajte do zavretých krabičiek = 1 bochník/ 1 krabička. V chladničke vám vydrží cca 7 dní.
6. A.................upečiete podľa chuti. Margherita je samozrejme najlepšia.
Z 1 kg múky urobíte 6 až 8 ks pizze podľa veľkosti. Cesto, ktorí nespotrebujete, dajte do krabičiek na uzatváranie a odložte do chladničky. V pohode ho viete použiť najbližších 7 dní. Na pizzu, na pizza štangle, na žemle, a pizzové sendviče = vytvarujete pizzový kruh, silno naolejujete olivovým olejom, jemne preložíte a zapečiete rovnako ako pizzu. Potom otvoríte a vložíte rukolu, mortadelu a mozzarellu bufala...veľká mňamka
Takto sa darí nám:
A ešte recept na cesto OONI CLASSIC
Ingrediencie:
368g vlažnej vody
18g soli
3,5g sušeného droždia
613g "00" múky
Postup na 4x12" kusov pizze:
- Naplňte misku vlažnou vodou a pridajte aktívne suché droždie. Pomocou metličky premiešajte. V samostatnej miske zmiešajte múku a soľ. Spolu a potom nalejte do vody.
- Miešajte drevenou varechou. Položte na jemne pomúčený povrch a miesite 10 minút, kým nie je pevné a pružné. Vráťte sa do misy. Prikryte uterákom a nechajte kysnúť na teplom mieste 2 hodiny, alebo kým sa nezdvojnásobí.
- Keď je cesto hotové, rozdelíme ho na 3 alebo 4 rovnaké kúsky. Vložte každý do samostatnej misky alebo podnosu, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 30 až 60 minút, alebo kým nie je zdvojnásobená veľkosť
- Rozpáľte pec a nechajte ju predhriať 20 minút. Zamerajte sa na teplotu medzi 450 °C a 500 °C. Skontrolujte toto prípadne pomocou infračerveného teplomera.
- Položte guľu cesta na jemne pomúčenú dosku a vytvarujte ju končekmi prstov do malého plochého disku. Zo stredu zatlačte cesto smerom von a zároveň roztiahnite prsty, čím sa vytvorí väčší disk .
- Lopatu zľahka posypeme múkou a položíme na ňu pizzu, potom pridáme Vaše ingrediencie.
- Vložte do pece a pečte 1 až 2 minúty, otočte každých 20 sekúnd pre rovnomerné pečenie.
Parametre
Doplňujúce informácie
Prečo si vybrať pizza pec na plyn?
Pizza pec na plyn ponúka jednoduché nastavenie teploty a požadovaného výkonu. Teplota sa nemení ako pri dreve a vy môžete v pokoji piecť veľa kusov pizze.V našej 16tke sme zatiaľ dali 15ks pizze za cca 1 a pol hodiny.
Naším cieľom je piecť neapolskú pizzu doma v domácej pizza peci. Testovali sme Ooni Karu 16 a takto to dopadlo.
V pizza peci je možné piecť aj chlieb, steaky, alebo zapekať mäso. Záleží na rozmere pece a pekáči/panvici, ktorý na to používate. My sme otestovali upieť Foccaciu Di Recco. Vyšla perfektne.
Jablková pizza? Isteže....na pizza cesto pridáte jablká, cukor, džem podľa chuti, škoricu a zapečiete v pizza peci. A aj keď nemáte dezert na párty, tak vlastne máte. Príprava zaberie 5min, pečenie minútu..nezabudnite pizza pec rozohriať na 500°C
Doplňujúce informácie
Príslušenstvo
Zvážte aj tieto produkty
PÁR INFORMÁCIÍ NAVYŠE
Dodávku grilov na palete je možné načasovať s presnosťou na +/-2 dni dopredu - na Vami určený dátum. Nie je možné garantovať presný dátum/.
Do poznámky k objednávke prosím zadajte požadovaný orientačný dátum dodávky.
Ak si chcete váš nový gril/pizza pec rovno odviezť*, vojde vám do vášho auta?
Naše skúsenosti s nakladaním krabíc do rôznych vozidiel:
1. Gril Campingaz Onyx vojde do VW Passat Kombi
2. Gril Broil King Regal 590 vojde do Huyndai Tucson
3. Gril Broil King Crown 410 sme vopchali do Citroen C3
4. Pizza pec Ooni Koda 16 vojde Tesla Model 3
Všeobecne neodporúčame sedany
*tovar objednaný na osobný odber je pripravený do 30min /počas pracovných dní/. Tovar označený v predajni, je možné odobrať okamžite.
Predajňa, sklad a výdajné miesto sú na jednom mieste. Parkovanie pod budovou /zadarmo /.
Ako sa k nám dostanete.../vchod A 2. poschodie/
Otváracie hodiny:
Po: 10:00-17:00
Ut: 10:00-17:30
St: 10:00-17:30
Št: 10:00-17:30
Pi: 10:00-19:00
So-Ne: zatvorené
/otváracie hodiny samozrejme vieme prispôsobiť individuálne na základe dohody/
Ako to u nás vyzerá...