- Úvod
- >>
- Pizza pece
- >>
- Pizza pece na drevo
- >>
- pizza do 33cm
- >>
- Ooni Pizza pec na na pelety Fyra 12
Ooni Pizza pec na na pelety Fyra 12
Ooni Pizza pec na na pelety Fyra 12
Peletková pizza pec na pizzu aj steaky pre 6 a viac ľudí /1 hodina pečenia, vrátane prípravy pre 10 ľudí/.
Čo robí pec na pizzu ešte lepšou? Keď si ju môžete vziať všade so sebou! Prenosná Ooni Fyra 12 nenecháva nič na náhodu: prineste intenzívnu chuť dreva do svojho domova a vykúzlite prvotriednu pizzu, nech ste kdekoľvek.
Ako funguje Ooni Fyra 12
Aby ste sa uistili, že vaše domáce pizze sú doma úžasné, prenosná pizza pec Ooni Fyra 12 urobí nasledovné: Inovatívna násypka na pelety je riadená gravitáciou na privádzanie peliet z tvrdého dreva dovnútra pece. Takto sa dá piecť bez námahy a nepretržite – ako je to bežné pri kachliach na drevené pelety.
Pizza z peletkovej pece za jednu minútu
Ooni Fyra 12 môže dosiahnuť 500 ° C len za 15 minút. Takže môžete upiecť perfektnú pizzu z 12" kamennej pece len za 60 sekúnd.
Svetová prvenstvo: prenosná pec na pizzu
Vďaka svojej nízkej hmotnosti iba 10 kg si môžete vziať Ooni Fyra 12 so sebou kamkoľvek a piecť pizzu kdekoľvek na svete.
Chuť a teplota
Oheň z dreva umožňuje Ooni Fyra 12 pridať nádhernú arómu do každej pizze. Aby teplota vo vašej peci na drevené pelety zostala nepretržite vysoká, mali by ste vždy pridať dostatok peliet. 3 kg peliet stačí na 3 hodiny varenia.
Vysoká účinnosť a jednoduchá údržba
Pizza pec na drevené pelety má mnoho výhod: Je nielen ľahké ju rozpáliť, ale aj čisto horí a zanecháva málo popola. Vzhľadom k tomu, Ooni Fyra 12 horí pri veľmi vysokých teplotách, sotva budete musieť čistiť prenosnú pec na pizzu.
Technické parametre:
- Varná plocha: 33 cm x 33 cm
- 1 cm (0,4") hrubý kameň na pizzu
- Sklopné nohy pre ľahšiu prepravu a skladovanie
- Odolné, izolované a práškovo lakované teleso pece z uhlíkovej ocele
- Odnímateľný dvojdielny komín s nastaviteľným vetracím otvorom pre reguláciu teploty
- Gravitačne riadené podávanie peliet s vekom "traktora" pre jednoduché pridávanie paliva
- Izolované dvere s montážnym hákom a pozorovacia štrbina
- Patentovaná technológia FlameKeeper pre rovnomernejšie rozloženie tepla v rúre
- Vhodné len na pečenie s peletami z tvrdého dreva
- Spotreba paliva: 1,1 kg peliet z tvrdého dreva stačí na pečenie desiatich pízz
- Rozmery bez obalu: 74 x 39 x 72 cm
- Hmotnosť bez obalu: 10 kg
- Rozmery s obalom: 68 x 48 x 27 cm
- Hmotnosť balenia: 14,8 kg
Čo sú drevené pelety?
Drevené pelety sú zdrojom paliva pre pece na pizzu na drevo. Najlepšie fungujú s pecou na pizzu na drevené pelety. Na rozdiel od kúskov dreva sú pelety malé a kondenzované. Drevené pelety sa zvyčajne dodávajú ako kombinácia recyklovaných materiálov stromov. Bežné stromové materiály používané na drevené pelety zahŕňajú drevnú štiepku, kôru stromov a dubové drevo. Drevené pelety sú najvhodnejšie pre vonkajšie pece na pizzu, ako je Ooni Frya a údiarne. V konečnom dôsledku sú skvelé na grilovanie a pečenie pizze.
Druhy drevených peliet.
K dispozícii je niekoľko druhov drevených peliet. Každý druh dodáva pizzi jedinečnú chuť.
Mesquite
Mesquite drevo je bohaté na dymovú chuť. Pri pečení s mesquite drevom bude mať pizza viac grilovacej chuti. V závislosti od typu pizze, ktorú pripravujete, je mesquite vynikajúcou voľbou.
- Peletky Mesquite obj.číslo: 63921 a lupienky Mesquite obj. číslo: 63200
Dub
Pelety z dubového dreva sú najbežnejšie na pečenie pizze. Fungujú dobre vo väčšine typov pecí na pizzu. Dubové drevo je vhodné na pizzu, pretože má nízku vlhkosť a vytvára príjemnú dymovú chuť. Na rozdiel od iných drevených peliet ochutnáte prírodnejšiu pizzu. Celkovo je ideálny na zvýraznenie chuti paradajkovej omáčky a syra bez toho, aby ho znechutil.
Javor
Javorové drevo produkuje sladší druh dymu. Z tohto dôvodu je užitočný v bežných peciach na pizzu. Na rozdiel od mesquite, dym vytvára sladkú, takmer ovocnú chuť.
Čerešňa
Čerešňové drevo nevytvára čerešňovú príchuť, ako naznačuje názov. Namiesto toho je drevená príchuť zemitá. Zemitá chuť sa líši od prírodných dymových chutí vyrobených z dubového alebo mesquitového dreva. Keď hovoríme zemité, myslíme to vážne. Je ideálny na pizzu so zeleninovými polevami, ako je špenát, brokolica a ďalšie. Okrem toho zvýrazňuje chuť cesta na pizzu a syra.
Jablko
Jablkové drevo produkuje sladkú dymovú príchuť, ktorá je dosť zložitá. Podobne ako čerešňa, môže byť skvelé na studený dymový syr alebo na údenie bravčového mäsa. Pretože je to tvrdé drevo, jablkové drevo horí pri vysokých teplotách a vydrží dlho.
- Peletky Jablko obj.číslo: 63923 a lupienky Jablko obj. číslo: 63230
Hickory
V neposlednom rade sú to drevené pelety hickory. Hickory vo všeobecnosti produkuje silnejší dym. Možno to nie je najlepšie na varenie pizze, pretože vytvára veľa dymu. Napriek tomu je štipľavé drevo ideálne v niektorých zmesiach a skvelé pre pizzu s polevou. Mäso dobre absorbuje hickory, čo ho robí ideálnym pre tie plátky kuracieho a slaniny.
- Peletky Hickory obj.číslo: 63920 a lupienky Hickory obj. číslo: 63220
Pekanové
Pekanové drevo produkuje dymové príchute podobné hickory. Rozdiel je v tom, že chuť, ktorú produkuje, nie je taká silná. To je dobrá voľba, ak máte radi chuť hickory, ale nechcete to tak silné.
Tipy na varenie s drevenými peletami
Varenie s drevenými peletami nie je vždy jednoduché. Dôležitú úlohu zohrávajú úlohu topingy/ingrediencie. Je lepšie použiť javor alebo jablkové drevo na pizzu na báze mäsa. Mäso absorbuje dym z dreva, ako je hickory a javor. Môžete byť kreatívni. Napríklad je možné pridať orechovú príchuť kombináciou javorového a hikorového dreva.
Pečte iba s peletami potravinárskej kvality
Pelety potravinárskej kvality sa zvyčajne vyrábajú z dubového, javorového alebo jablkového dreva. Na druhej strane, nepotravinárske pelety sú typicky smrek, borovica a iné mäkké drevo. Pelety, ktoré nie sú potravinárske, sú vykurovacie pelety. Pelety potravinárskej kvality budú horieť dlhšie a nezanechajú za sebou toľko popola ako vykurovacie pelety. Zahrievacie pelety budú horieť teplejšie, ale produkujú viac dymu, ťažšie sa čistia a zhoršujú chuť pizze.
Ďalšie tipy:
- Pečte s menším počtom peliet pri prvom použití pizza pece
- Pred pečením pizze nechajte drevené pelety predhriať
- Kombinujte zmesi drevených peliet podľa svojho vkusu
Odporúčaný ochranný obal:
Najlepšie rady nášho pizzamana:
- cesto si pripravte 24 hodín dopredu, čo nespotrebujete môžete skladovať až týždeň v chladničke
- ak dáte pec naplno, neodchádzajte, pizzu otočte o 180°C už po pol minúte
- k pizza peci si určite kúpte lopatu na sádzanie pizze, ale aj lopatu na otáčanie /ak nemáte pizza pec s otočným kameňom/
- na lopatu si dajte semolinu, alebo hrubú múku, hladká múka okamžite zhorí
- pec sa čistí kefou, kameň sa čistí pyrolýzou, t.z. stačí metlička, ak nechcete kefu. Čistíte samozrejme vychladnutú pec
- pizzu po vybraní nechajte odstáť a trocha ju pokvapkajte olivovým olejom extra virgine
- všetko čo sme sa naučili o pečení pizze nájdete v našich článkoch, kde nájdete aj recept na cestu na neapolskú pizzu, alebo sa zastavte u nás v showroome podebatovať o pečení pizze
Parametre
Doplňujúce informácie
Aký je rozdiel medzi Fyra 12 a Karu 12G a Karu 16?
Veľkosť kameňa na pečenie: 33x33 vs. 33,7x33,7 vs. 42,4x42,4cm
Fyra 12 je vhodná na rodinné pečenie na terase, v prírode a teoreticky aj na balkón ak nemáte nad sebou susedov
Prečo si vybrať pizza pec na peletky?
Najlepšia pizza je pizza s príchuťou ohňa a dreva. Peletky zabezpečia jednoduché pridávanie /gravitácia/ bez nutnosti pracovať s drevom /drevo potrebujete suché a naštiepané/.
Naším cieľom je piecť neapolskú pizzu doma v domácej pizza peci. Testovali sme Ooni Karu 16 a takto to dopadlo.
Naším cieľom je piecť neapolskú pizzu doma v domácej pizza peci. Testovali sme Ooni Karu 16 a takto to dopadlo.
V pizza peci je možné piecť aj chlieb, steaky, alebo zapekať mäso. Záleží na rozmere pece a pekáči/panvici, ktorý na to používate. My sme otestovali upieť Foccaciu Di Recco. Vyšla perfektne.
Jablková pizza? Isteže....na pizza cesto pridáte jablká, cukor, džem podľa chuti, škoricu a zapečiete v pizza peci. A aj keď nemáte dezert na párty, tak vlastne máte. Príprava zaberie 5min, pečenie minútu..nezabudnite pizza pec rozohriať na 500°C
Doplňujúce informácie
Tento produkt nájdete aj v našom showroome v OC STYLA Zlaté piesky Bratislava.
Parkovanie pod budovou, vchod A, výťahom na druhé poschodie, vľavo cca 20m od výťahu.
Príslušenstvo
Zvážte aj tieto produkty
PÁR INFORMÁCIÍ NAVYŠE
Dodávku grilov na palete je možné načasovať s presnosťou na +/-2 dni dopredu - na Vami určený dátum. Nie je možné garantovať presný dátum/.
Do poznámky k objednávke prosím zadajte požadovaný orientačný dátum dodávky.
Ak si chcete váš nový gril/pizza pec rovno odviezť*, vojde vám do vášho auta?
Naše skúsenosti s nakladaním krabíc do rôznych vozidiel:
1. Gril Campingaz Onyx vojde do VW Passat Kombi
2. Gril Broil King Regal 590 vojde do Huyndai Tucson
3. Gril Broil King Crown 410 sme vopchali do Citroen C3
4. Pizza pec Ooni Koda 16 vojde Tesla Model 3
Všeobecne neodporúčame sedany
*tovar objednaný na osobný odber je pripravený do 30min /počas pracovných dní/. Tovar označený v predajni, je možné odobrať okamžite.
Predajňa, sklad a výdajné miesto sú na jednom mieste. Parkovanie pod budovou /zadarmo /.
Ako sa k nám dostanete.../vchod A 2. poschodie/
Otváracie hodiny:
Po: 10:00-18:00
Ut: 10:00-18:00
St: 10:00-18:00
Št: 10:00-18:00
Pi: 10:00-18:00
So: 9:00-12:00
Ne: zatvorené
/otváracie hodiny samozrejme vieme prispôsobiť individuálne na základe dohody/
Ako to u nás vyzerá...