- Úvod
- >>
- Pizza pece
- >>
- Pizza pece na plyn
- >>
- pizza do 34cm
- >>
- Solo Stove Pizza pec Pi Prime na plyn
Solo Stove Pizza pec Pi Prime na plyn
Dostatočne jednoduché na to, aby to bola vaša prvá pec na pizzu.
Dostatočne výkonná na to, aby bol tvojou poslednou. Pi Prime kombinuje jednoduchosť propánu s našou výkonnou technológiou ohrevu demi-dome, aby vyrobil pizzu na remeselnej úrovni už za 90 sekúnd.
Čo je zahrnuté v peci Pi Prime
- Dokonalá vonkajšia rúra na propán
- Kordieritový kameň na pizzu
- Odolný a obojstranný na roky pečenia
Akú teplotu dosiahne Pi Prime?
- Pi Prime dosiahne teploty nad 500 °C
- Každý typ kôrky na pizzu je jedinečný a podľa toho by sa mala upraviť teplota. Ako základ sa neapolská pizza zvyčajne varí okolo 400-425 ° C. V závislosti od hrúbky kôrky a množstva polevy, ktorú použijete, možno budete chcieť variť pri vyššej alebo nižšej teplote. Čím je kôrka hrubšia, tým dlhšie sa pizza bude musieť variť, čo znamená, že nižšie teploty budú zhovievavejšie.
Je Pi Prime prenosná?
- S hmotnosťou niečo vyše 30 libier (13,6 kg), Pi Prime si môžete vziať kamkoľvek vás chute zavedú. Vrátane, ale nie výlučne, okorenenia susedovej večere, výroby remeselných koláčov na zadných dverách vášho tímu alebo pozdvihnutia víkendového pikniku.
Aký druh paliva používa Pi Prime?
- Pi Prime funguje výlučne na propánový plyn (LPG). Ako dlho vydrží nádrž s propánom?
- Pri použití štandardnej 5kg fľaše na LPG vydrží Pi Prime až 12 hodín pri nastavení teploty "Vysoká"
- Kde to môžem nastaviť? Vždy sa uistite, že Pi Prime používate na rovnom, stabilnom a nehorľavom povrchu. Upozorňujeme, že Pi Prime NIE JE kompatibilný so stojanom Pi.
Technické parametre:
- Výška: 39,4 cm
- Priemer: 52,1 cm
- Panoramatická dĺžka otvoru: 33 cm
- Panoramatická výška otvárania: 8,9 cm
- Hmotnosť: 13,6 kg
- Materiály: nehrdzavejúca oceľ 304
- cesto si pripravte 24 hodín dopredu, čo nespotrebujete môžete skladovať až týždeň v chladničke
- ak dáte pec naplno, neodchádzajte, pizzu otočte o 180°C už po pol minúte
- k pizza peci si určite kúpte lopatu na sádzanie pizze, ale aj lopatu na otáčanie /ak nemáte pizza pec s otočným kameňom/
- na lopatu si dajte semolinu, alebo hrubú múku, hladká múka okamžite zhorí
- pec sa čistí kefou, kameň sa čistí pyrolýzou, t.z. stačí metlička, ak nechcete kefu. Čistíte samozrejme vychladnutú pec
- pizzu po vybraní nechajte odstáť a trocha ju pokvapkajte olivovým olejom extra virgine
- všetko čo sme sa naučili o pečení pizze nájdete v našich článkoch, kde nájdete aj recept na cestu na neapolskú pizzu, alebo sa zastavte u nás v showroome podebatovať o pečení pizze
RECEPT / POSTUP ako pripraviť dokonalé cesto na neapolskú pizzu:
1. Vždy začínate s vodou. Dáte to misky 600g vody a rozmiešate 30g soli, dokonale rozmiešate
2. Pridáte 10% múky čo znamená pri hydratácii 60%, 100g, teda celková dávka múky je 1kg. Rozmiešate a prídáte 2g droždia
3. Počkáte kým začne droždie pracovať a za stáleho miešania a miesenia postupne pridávate zvyšok múky až vyformujete cesto. Cesto sa po dosiahnutí teploty okolo 22°C prestane lepiť, len buďte trpezlivý
4. Nechajte 2 hodiny vykysnúť
5. Vytvarujete bochníky a necháte odpočívať 24hodín prikryté vlhkou utierkou na teplom mieste. Cesto, ktoré nevyužijete dajte do zavretých krabičiek = 1 bochník/ 1 krabička. V chladničke vám vydrží cca 7 dní.
6. A.................upečiete podľa chuti. Margherita je samozrejme najlepšia.
Z 1 kg múky urobíte 6 až 8 ks pizze podľa veľkosti. Cesto, ktorí nespotrebujete, dajte do krabičiek na uzatváranie a odložte do chladničky. V pohode ho viete použiť najbližších 7 dní. Na pizzu, na pizza štangle, na žemle, a pizzové sendviče = vytvarujete pizzový kruh, silno naolejujete olivovým olejom, jemne preložíte a zapečiete rovnako ako pizzu. Potom otvoríte a vložíte rukolu, mortadelu a mozzarellu bufala...veľká mňamka
Takto sa darí nám:
A ešte recept na cesto OONI CLASSIC
Ingrediencie:
368g vlažnej vody
18g soli
3,5g sušeného droždia
613g "00" múky
Postup na 4x12" kusov pizze:
- Naplňte misku vlažnou vodou a pridajte aktívne suché droždie. Pomocou metličky premiešajte. V samostatnej miske zmiešajte múku a soľ. Spolu a potom nalejte do vody.
- Miešajte drevenou varechou. Položte na jemne pomúčený povrch a miesite 10 minút, kým nie je pevné a pružné. Vráťte sa do misy. Prikryte uterákom a nechajte kysnúť na teplom mieste 2 hodiny, alebo kým sa nezdvojnásobí.
- Keď je cesto hotové, rozdelíme ho na 3 alebo 4 rovnaké kúsky. Vložte každý do samostatnej misky alebo podnosu, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 30 až 60 minút, alebo kým nie je zdvojnásobená veľkosť
- Rozpáľte pec a nechajte ju predhriať 20 minút. Zamerajte sa na teplotu medzi 450 °C a 500 °C. Skontrolujte toto prípadne pomocou infračerveného teplomera.
- Položte guľu cesta na jemne pomúčenú dosku a vytvarujte ju končekmi prstov do malého plochého disku. Zo stredu zatlačte cesto smerom von a zároveň roztiahnite prsty, čím sa vytvorí väčší disk .
- Lopatu zľahka posypeme múkou a položíme na ňu pizzu, potom pridáme Vaše ingrediencie.
- Vložte do pece a pečte 1 až 2 minúty, otočte každých 20 sekúnd pre rovnomerné pečenie.
Parametre
Značka | Solo Stove |
---|---|
Vrátenie tovaru do 30dní | Áno |
Hmotnosť | 13,6 kg |
Zvážte aj tieto produkty
PÁR INFORMÁCIÍ NAVYŠE
Dodávku grilov na palete je možné načasovať s presnosťou na +/-2 dni dopredu - na Vami určený dátum. Nie je možné garantovať presný dátum/.
Do poznámky k objednávke prosím zadajte požadovaný orientačný dátum dodávky.
Ak si chcete váš nový gril/pizza pec rovno odviezť*, vojde vám do vášho auta?
Naše skúsenosti s nakladaním krabíc do rôznych vozidiel:
1. Gril Campingaz Onyx vojde do VW Passat Kombi
2. Gril Broil King Regal 590 vojde do Huyndai Tucson
3. Gril Broil King Crown 410 sme vopchali do Citroen C3
4. Pizza pec Ooni Koda 16 vojde Tesla Model 3
Všeobecne neodporúčame sedany
*tovar objednaný na osobný odber je pripravený do 30min /počas pracovných dní/. Tovar označený v predajni, je možné odobrať okamžite.
Predajňa, sklad a výdajné miesto sú na jednom mieste. Parkovanie pod budovou /zadarmo /.
Ako sa k nám dostanete.../vchod A 2. poschodie/
Otváracie hodiny:
Po: 10:00-17:00
Ut: 10:00-17:30
St: 10:00-17:30
Št: 10:00-17:30
Pi: 10:00-19:00
So-Ne: zatvorené
/otváracie hodiny samozrejme vieme prispôsobiť individuálne na základe dohody/
Ako to u nás vyzerá...